Direktlänk till inlägg 31 december 2010
Jag fick en förfrågan om att lägga upp receptet på tårtan här så här kommer den :)
After eight-fluff
3 dl vispgrädde
100g mörk choklad (jag tog lindt 70 %)
50g after eight (ca 6st)
Gör så här:
Värm grädden i en kastrull så att den blir varm.
Hacka chokladen och häll den varma grädden över chokladen.
Rör om tills all choklad har smällt.
Låt blandningen stå kallt i kylskåpet minst två timmar tills den blivit ordentligt kall.
Vispa till lagom tjock fyllning.
Päron mousse
1,5 dl Kiviks päronkräm
2 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde
10 droppar päron essens (Jag hittade ingen så jag tog konsentrerad päronsaft ist)
2 st Konserverade päronhalvor
(Grön karamell-/pastafärg)
Gör så här:
Blanda päronkrämen med marsanpulvret.
Ha i päron essensen och finhackade bitar av konserverade päron.
Färga eventuellt med lite karamell-/pastafärg.
Vänd ner i vispad grädde.
Marshmallowsfondant (mmf)
150g marshmallows
1,5 msk vatten
lite olja
350-420g florsocker
karamell-/pastafärg
Gör så här:
Använd två stora skålar/bunkar (en måste tåla micron)
Smörj skålarna med lite olja.
Häll marshmallows och vatten i den microsäkra skålen och florsocker i den andra, börja med 350g.
Gör en grop i florsockret.
Smält marshmallowsen i micron i 30sek, de sväller mycket så håll koll.
Ta ut skålen och blanda runt, om det blir en slät massa så behövs ingen mer värme, sätt annars in den igen på 30 sek.
Blanda runt ordentligt så det blir en jämn smet och blanda i färgen (utan färg blir det kritvit mmf)
Häll i smeten i florsockergropen och blanda med en slickepott.
Det tar ett tag och mmf:en känns ibland som tuggummi.
Tillsätt mer florsocker om den är väldigt kletig.
Mot slutet kan det vara lättare att använda sig av en hand och knåda in florsockret med, för att tillslut ta upp "klumpen" och knäda den lite på en skärbräda.
Lägg den färdiga mmf:en i en påse och knyt ihop.
Låt den vila i minst två timmar innan den ska användas.
Den kan ligga tre veckor utan problem om den är välpackad.
Mmf:en kan sedan kavlas ut och användas för att täcka en tårta eller också kan man göra figurer med den.
Så det var alla recepten :)
Jag köpte färdiga chokladtårtbottnar efter som att jag inte orkade göra egna och sen brädde jag på after eight-fluffet på första lagret och sen päronmoussen på nästa lager. Det blev lite kladd över så det brädde jag ut över tårtan så att mmf:en skulle fastna ordentligt.
//Lisa
Sonen har varit hemma och med feber och en gräslig hosta de senaste dagarna men han är nu äntligen feberfri som tur är för nu klättrar han bokstavligen på väggarna :P Själv har jag också varit förkyld i flera dagar och är fortfarande lite förky...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|