Alla inlägg under december 2010

Av Lisa - 19 december 2010 01:06

Idag, eller ja igår (varför bloggar jag alltid så här sent på natten för?) var jag och älsklingen på stan och handlade lite fler julklappar :) Jag blev faktiskt ganska nöjd med dom vi hittade så nu återstår bara att se om dom som ska få dom också blir nöjda :)

En jobbig sak är att jag fick för mig att jag bara hade älsklingens julklapp kvar men sen kom jag på när vi kom hem att jag inte har köpt något till pappa än :O panik jag vet inte vad jag ska köpa till honom! Eller jag har funderat ut en sak men jag vet inte om den är tillräckligt bra =/

Nåväl det återstår att se :)
//Lisa

Av Lisa - 19 december 2010 00:36

Jag vill bara tipsa om en jätte bra tävling hos http://micahs.se/ där man kan vinna ett jätte fint smycke som man väljer själv! gå in på hennes blogg och kika vet jag :)

//Lisa

Av Lisa - 18 december 2010 01:25

   (Bilden har absolut ingenting att göra med texten förutom att den visar Melker :) )

Jag vet inte hur länge vi har försökt med det här men det är nog en 2 veckor iaf som vi har kämpat med "rulla runt" Melker och jag. Vi kom så långt som att han la sig automatiskt på sidan men sen var det stopp. Visst om jag förde en godis åt sidan så fortsatte han och rullade runt men inte alltid, han fattade helt enkelt inte vad han skulle göra.

Så idag efter ca 2 veckor så tog mitt tålamod slut och när han låg där på sidan så välte jag helt sonikt över honom så han rullade runt (jag vet jag skäms lite =/) men tror ni inte poletten föll ner för honom då?! :P knas vovve så nu mera kan han rulla runt :P fast vi håller fortfarande på och tränar in komandot men iaf, jag blir så stolt över mitt lilla geni (som ibland kan behöva en liten knuff, bokstavligen :P)


Sen när vi tränat klart så gick jag på toa lite fort och när jag kommer tillbaka så har Melker ätit upp alll sin belöning som låg kvar på bordet så det var väl färdig tränat tyckte han :P
//Lisa

Av Lisa - 17 december 2010 21:59

Idag vaknade jag av att en kall liten Melker kommer hoppandes upp i sängen i en väldig fart och glömmer att bromsa så han hamnar i ansiktet på mig :P Det är mysigt att vakna av en jätte glad och nöjd hund som precis kommit in från sin morgon promenad ^^

Så jag låg kvar och myste lite med honom en stund innan jag gick upp ch åt lite frukost och duschade. Fast det var ju så himla skönt att duscha så jag kunde inte låta bli att fylla på lite varmt och skönt badvatten och så låg jag och halvsov en stund innan jag tillslut gick upp och satte på mig kläder.


Efter som att jag har fått ta på mig att fixa det mesta inför julen i år så kom vi på att det nog var bäst att börja handla lite saker innan allting tar slut i affärerna :P Så vi åkte och handlade kanske hälften av det vi behöver och sen åkte vi hem till mamma och lämnade det där, efter det körde Daniel hem mig till Nirvana där hon och Em väntade på mig och så gjorde vi knäck och ischoklad :) Som vanligt så åkte man därfrån med träningsvärk i magen och i kinderna efter att man skrattat så mycket :D


Älsklingen var sugen på pizza och efter som att det faktiskt är fredag idag och han har fått lön så bestämde vi oss för att vi var värda lite pizza ^^ och ja vad kan jag säga? det var jätte gott! :)

Nu har jag gjort mer knäck (efter som att den andra har försvunnit konstigt nog :P) men den verkade inte bli så bra den här gången men det går säkert att äta iaf :)
//Lisa

Av Lisa - 17 december 2010 02:16

Idag eller kanske egentligen igår så här vi inte gjort så mycket. Jag har mest suttit framför datorn och slötittat lite på tv. En tupplur och läsa ut min bok hann jag också tyvärr så nu här jag inget att läsa vilket är ganska jobbigt nu när jag har kommit in i en läsperiod :/ Någonting som däremot har varit kul idag var att älsklingen och jag åkte och handlade med Simon :) fast han tyckte nog inte att det var lika kul för jag styrde lite över vad han köpte men jag tycker faktiskt att man ska tänka lite på vad man stoppar i sig iaf, jag hoppas iaf att han blev ganska nöjd för han fick köpa en fanta och lite glass bara för att han är sjuk så lite snäll var jag allt ^^Melker fick gå ut på en sen kvällspromenad idag så då satte jag på honom hans sele och spårlinan så han fick springa av sig lite. Och han börjar nog på att bli intresserad av tikar nu för han lyssnade inte så bra som han brukar och han stannade på flera ställen och slickade på kissfläckar så jag misstänker att det är någon tik har i området som ska börja löpa. Spännande, då får vi se hur han klarar av det :P //Lisa

Av Lisa - 15 december 2010 22:53

Idag har det varit fullt ös nästan hela tiden, vi var ju på Mvc imorse som jag skrev tidigare idag och sen så sov jag middag till kl 14 ungefär vilket var jätte skönt ^^


kl 15 åkte vi iväg och hämtade Melvin och hans kompis på deras skola och sen hämtade vi upp Simon vid hans skola så det blev trångt i bilen. Melvin hade en allvarlig diskussion med Simon om att det inte var bra för honom att äta en massa snask (han hade med sig en energidryck och en twix) :P


Väl hemma så pysslade vi lite och satte i torkade nejlikor i apelsiner och sen skulle vi börja med att göra köttbullar, allting gick precis jätte bra som det skulle göra, jag hade i ströbröd, grädde, lök och sen till sist köttfärsen och så blandar jag ihop allt sammans och inser att jag tog för mycket ströbröd... och vi hade inge mer köttfärs hemma. Men som tur är så har jag en snäll sambo så han åkte iväg och handlade mera :)

Medans han var borta tänkte jag att vi börjar med lussebullarna ist, sagt och gjort jag börjar plocka fram allting vi behöver och öppnar jäst förpackningen... och den har torkat (fast det var flera dagar kvar tills den skulle gå ut), suck det var verkligen inte min dag idag. Jag skyndar mig att ringa på Daniel och ber honom att köpa hem mer jäst.


Sen kommer då äntligen köttfärsen (som åker in i kylskåpet) och jästen som vi genast sätter igång och bakar med. Lagom till att degen nästan har jäst klart kommer jag på nästa grej, vi har inget bakplåtspapper! Nu börjar mitt humör bli ganska så dåligt kan jag tala om :P

Iaf så skickar jag iväg Simon den här gången så han hinner precis komma hem tills det är dags att baka ut degen :) Sen råkade jag naturligt vis att ha lite för lite mjöl i degen så den var hur kladdig som hellst men vi bet ihop pojkarna och jag och gjorde jätte fina och goda lussebullar tillslut :)


Precis när sista plåten står i ugnen kommer deras föräldrar med mat så då blev det lite kaos med hur vi alla skulle få plats i köket men det löste sig tillslut och vi alla blev mätta på kinamat :) (tack för det!)


Kvart i 9 fortsatte jag med köttbullarna och jag kan säga dig att det är inte så kul att sitta själv och rulla ungefär 3,5 kg köttbullar :P men nu är dom äntligen klara!

Jag fick lite hjälp av älsklingen på slutet för jag fick så himla ont i ryggen, höfterna, knäna och fötterna =/ så nu ska jag lägga mig i ett varmt bad en stund och läsa lite inna jag går och lägger mig :)
//Lisa

Av Lisa - 15 december 2010 10:52

Tidig, tidig morgon! Jag gick och la mig alldelles för sent som vanligt igår och det fick jag ju betala för i morse när klockan ringde kl 8. Gud vad trött jag var! :P

Men men det gick ganska snabbt över, hoppade in i duschen en snabbis och tänkte att jag skulle värma upp mig lite där, tji fick jag... stod och huttrade hela tiden för jag tyckte att det drog svinkallt från fönstret. Eller så var jag bara så himla trött :P

Sen kom vi på att vi hade tid kl 9 och inte 9:30 så det var bara att slänga i sig en macka påvägen :)


Väl där så var allting jätte bra, hon mätte mitt blodtryck och stack mig i fingret och allting såg bra ut. Sen kollade hon hur mitt järnvärde låg och det hade gått upp riktigt bra som tur är :)

Sen satt vi och pratade lite om den kommande förlossningen och hur vi känner inför den och tog lite snabb info om var man ska gå in och vilka bedövningar det finns igen :) Mäta magen och lyssna på bebisens hjärtljud hann vi också med :)

Men det bästa med hela besöket var nog att Kerstin var tillbaka från semestern för vi brukar ha det så kul när vi gör allting, hon är så enkel att prata med :)


Närsta tid är bokat till den 4 januari så vi får se om vi får användning för den eller inte :)
Nu ska jag krypa ner i soffan och äta min kexchoklad och läsa min bok som jag fått av min älskling <3

//Lisa

Av Lisa - 14 december 2010 22:08

Igår lämnade Daniel och jag Melker hemma hos Melkers farmor och farfar (Daniels föräldrar :P) så vi kunde åka ner till arbetsförmedlingen och lämna in aktivitetsstöds lapparna. När vi endå var nere på stan så passade vi på att handla lite julklappar också :)

Jag tror att vi lyckades hitta julklappar till hälften av alla vi ska köpa till så det känns väldigt bra :)

Efter ett par timmar på stan kände vi att det fick vara nog och så åkte vi hem till Daniels föräldrar och stannade och pratade i säkert nästan 2 timmar innan vi tillslut tog med oss Melker hem :)


När vi ska gå från parkeringen hem till oss så får vi syn på två hundar kanske 10m framför oss som går åt samma håll som vi ska åt. Melker har inte varit med om det sen vi började träna honom. Han skällde och morrade några gånger men han skötte sig bra iaf tycker jag och en greje som han gjorde som var riktigt riktigt bra var att han för första gången tittade på hundarna och sedan på mig för att få sin belöning, Det är precis det jag vill att han ska göra och vad vi tränar på så det var så skönt att han gjorde det! :)


Sen gick jag in och slog in alla julklapparna innan jag gick och läste min nya bok som jag har fått av min älskling <3



Idag har vi inte gjort så mycket, jag vaknade vid 10 åt frukost tittade lite på tv gick och vilade ögonen lite när klockan var 13 och sen kom älsklingen och väckte mig kl 16 :P Det blev lite längre än vad jag hade tänkt mig! :P


Sen ringde mamma och bjöd över oss på lite kycklingpaj som hon fick med sig från jobbet och det kunde man ju inte tacka nej till :)

Jag fick med mig en låååång inköpslista till jul också efter som att jag ska ha hand om julmaten i år så det är lite nervöst :)

Jag har iaf handlat hem grejer så jag kan göra köttbullar och lussebullar imorgon :)

//Lisa

Ovido - Quiz & Flashcards