Alla inlägg under maj 2011

Av Lisa - 11 maj 2011 11:38

Igår var Dexter och jag på Bvc och mätte och vägde honom och han har blivit ganska stor nu :) 5845g och 61 cm lång har han blivit :) Jag tycker verkligen bra om henne som vi går till och hon bjöd mig på en pytteliten cupcake igår medans vi pratade lite och så fick jag med mig två häften om mat för småbarn. Sen när jag sa att jag inte tänkte ge honom barnmatsurkar utan att jag ska laga maten själv till honom så blev hon så glad och tog fram ett till häfte till mig med lite recept som är bra för små magar och enda fram tills han blir 1 år :)

Jag tror att vi ska testa med en litet smakis till helgen när Daniel är hemma och vi har hämtat hem mammas kamera så att vi kan filma hans första måltid ^^


När jag kommer hem så sitter mamma och Melker på våran uteplats i solen och väntar på att få bli insläppta och sen så stannar mamma i flera timmar och pratar fast hon egentligen skulle åka hem mer eller mindre på en gång :P

Dexter blev lite grinig på slutet för han hade sovit så lite underdagen, han sov vid 2 tiden och sen så somnade han inte förrens vi 8 igen så han var verkligen trött.


Jag åt gott både till lunch och till kvällsmat igår också. Först blev det stekt lax med potatis, broccoli och en vitlökssås på keso och sen så åt jag en kotlett med potatis, champinjonssås och broccoli :) Jag hade tänkt att ta resterna som matlåda med då kom Daniel hem från träningen och åt upp allt :( :P


Efter maten nattade jag Dexter igen och sen hjälpte Daniel mig att träna i ungefär 40 minuter. Jag har alltid tyckt att det är skit tråkigt att träna med Daniel lyckas göra det till något roligt och fast det är jobbigt så längtar jag tills vi ska träna nästa gång igen ^^



Idag ställde jag mig och bakade en kladdkaka direkt när jag vaknade för Dexters gammelfarmor och gammelfarfar ville komma hit och fira hans månadsdag. Han blir nämligen hela 4 månader idag!

Dom hade med sig två böcker till honom, en pekbok med leksaker och sen en bok om djuren på bondgården med ljud :) Sen hade dom även med sig en förtidig födelsedagspresent till mig. Jag fick ett fint glasfat som jag kan ha tårtor på eller kanske frukt :) Vi får se vad jag hittar på.



EBK

Av Lisa - 10 maj 2011 11:36

Äntligen har han somnat! Dexter har varit en liten grinig övertrött bebis den sista timmen som absolut inte har velat sova :P Vi tog oss en promenad eftersom att han alltid brukar somna då men inte den här gången, men nu tog i alla fall tröttheten över.


Igår var hela familjen ute på EBK och träffade alla härliga människor där, jag börjar bli sugen på att gå någon kurs antingen med Melker eller med bara mig men det ligger nog längre fram tror jag.

Vi tränade i alla fall större delen av tiden på ett freestyle nummer som skall visas upp på sundbyholmsdagen men jag tror att Melker och jag skippar det, han har svårt för att fokusera på mig och jag tror inte att det är något som hjälper honom i hans utveckling att vara med med en nervös matte. Då blir ju han ännu mer osäker på allting. Men vi ska vara med på rasparaden och vara där hela dagen och träna på att vara lugn bland andra hundar och människor så det kommer nog vara en väldigt trött hund och matte som kommer hem sen :)


När alla hade åkt hem igår så gick vi till agilityplanen för jag ville visa Daniel hur duktig Melker är på balanshindrena, och Melker är verkligen super duktig!

Jag sa åt honom att sitta ner framför ett av hindrena och sen gick jag hela kopplets längd längst med hindret så jag skulle hinna med honom och sen sa jag "Över" och då var det en liten chihuahua-missil som flög över hindret ända fram till den blå markeringen längst ner där han stannade för att få sin belöning! Jag hade i och för sig handen berädd där men jag tycker att han var jätte duktig endå :)

Sen gjorde vi likadant på det andra balanshindret och samma sak hände där.

Daniel blev nog lite imponerad av Melker för han ville att Melker skulle testa fler hinder så vi gick fram till "däcket" men han ville inte hoppa igenom så han fick lite godis för att han vågade gå nära den stora hemska saken i alla fall. Sen prövade vi "tunneln" , Daniel satt i ena änden medans jag gick till den andra och när jag ropade så gick han in i tunneln och nosade lite och sen satte han fart mot mig ^^ Vi testade en gång till fast utan koppel den här gången för vi märkte att han tyckte att det var lite obehagligt när det prasslade bakom honom och den här gången kom lilla missilen fram igen! :)

Sen testade vi den platta tunneln (tror man kallar den för säcken) Jag satt vid den platta delen och lyfte upp den så han såg mig och sen ropade jag på honom och han kom direkt! slet åt sig en massa godis från min hand och kutade förbi mig och sen så sprang lill missilen en massa ärevarv runt agilityplanen :P Det såg så himla gulligt ut och man såg hur mycket han njöt av att få springa av sig!


Men dom två absolut bästa sakerna som hände igår på klubben var att Melker för första gången började gnälla när vi körde ner på grusvägen mot klubben (han tycker om att vara där <3) och sen så lekte han med Zigge en stund! Jag kan nog inte beskriva hur glad jag blev då <3

Tack Jennie för allt, du är guld värd!<3


Nu ska här bli lite lunch :)

Av Lisa - 9 maj 2011 13:17

Vilket väder vi har! Helt underbart med solen och värmen och all grönska :D

Man blir på så bra humör när man är ute och går, enda nackdelen som jag ser är väl att man blir lite svettig efter en timme i den här stekande solen men annars är det bara skönt! Hade det inte varit för att hela familjen ska till EBK ikväll så hade jag föreslagit att vi skulle gå till stan och köpa en glass ^^


Jag gick över på årbysidan, eller ja Röcksta heter det nog ;P Jag gick och tittade på alla husen där och tomterna och funderade lite på hur jag vill bo sen när det är dags för hus :) Ganska mysigt var det faktiskt.

Sen gick jag förbi ett hus med en liten hundgård där jag har sätt att det sitter en Jämthund i (Jennie du vet den vi såg när vi var ute och gick med min mamma?)

I alla fall så pratade vi då om hur ofta dom egentligen gick ut och gick med den där hunden (kanske lite fördomsfulla mot folk med hundgård :P).

Nu när jag gick där så var det tomt i gården och när jag hade kommit en bit längre bort så hörde jag hur en dörr öppnades så jag vände mig om och såg att det var deras dörr och att en kvinna kom ut med hunden. Vad bra tänkte jag, då var det inte så illa som jag och Jennie tänkte... Jo tjena, hunden fick kissa på gräsmattan två gånger och sen fick den gå in igen. Visst det kan ju vara för en speciell anledning och det behöver ju inte alls betyda att den alltid får "rasta" sig så men ja mina fördomar försvann i alla fall inte den här gången.


Hur som  hellst så har jag bytt om till shorts nu och ska städa och plocka undan lite här och kanske till och med dammsuga när Dexter vaknar (det var på tok för varmt för att ha jeans på sig ute märkte jag :P)

Av Lisa - 9 maj 2011 12:07

Jag gjorde föresten jättegoda små pizzor igår^^
Jag gjorde en snabb pizzadeg med bakpulver och sen så formade jag en liten boll stort som ett äpple ungefär och tröck ut den på ett bakplåtspapper så den blev lagom tjock (jag orkade inte kavla) sen så hällde jag på lite ketchup, ost, bacon, räkor, färska champinjoner och lite ananas och sen så veka jag ihop pizzan så den blev inbakad. Fast då ska man nog ha lite mindre fyllning i pizzan för det blev lite tajt :P

Men väldigt gott! Till och med Daniel ville ha en liten pizza fast han bara äter sin träningsmat :)

Av Lisa - 9 maj 2011 08:39

Igår hade vi en jättehärlig söndag med en massa promenerande!
Vi hade bestämt oss för att gå till slagstagass och dela på en mjukglass så klockan 11 ungefär började vi traska iväg.

Det var fruktansvärt varmt och eftersom att vi hade Melker med oss så blev vi tvugna att gå in en ganska lugn takt så det inte skulle bli för jobbigt för honom i värmen. Vi stannade till några gånger så han skulle få dricka lite vatten men det ville han aldrig så jag hällde lite vatten på magen på honom så han skulle bli lite svalare iaf :) När vi var i mitten av årbyskogen så ringde mamma och vi bestämde att vi skulle komma och äta lite lunch hos dom innan vi gick till slagstaglass så då blev det en lite lite längre promenad än vad vi hade planerat, 1,5 timme ungefär tog det för oss att gå!


Hemma hos mamma åt vi lite rester och fikade med en kladdkaka och lite grädde.

Innan vi började gå hemmåt igen så hoppade Melvin och jag en stund på studdsmattan och det var fruktansvärt roligt, det har jag inte kunnat göra på ett år :P

Det blev iaf ingen slagstaglass för oss för kön var så himla lång...

Men vi gick hem på ca 45 minuter den här gången bara för att det fläcktade ordentligt så det var inte alls lika varmt :)



På kvällen igår så kom det en tjej och hämtade Silver, hon ska ta med honom till Örebro och så ska han få flytta hem till sin uppfödare igen och få bli avelshanne :)

Men det känndes endå väldigt tråkigt att behöva sälja honom:( Men jag vet iaf att han kommer att få det bra. Nu ska jag bara förmå mig att sätta ut en annons på Vidar. 

Av Lisa - 7 maj 2011 11:52

Idag har än så länge varit en riktigt mysig dag :)
Vi hade mysmorgon i sängen alla tre, Dexter låg och pratade och skrattade och mamman och pappan lika så <3
Dexter har börjat med riktiga småbarnsfasoner nu också, han snurrar i sängen!

Han ligger nästan alltid med fötterna mot min hals och huvudet mot pappas arm när vi vaknar :P Har jag tur så vaknar jag innan Dexter annars vaknar jag av att jag blir sparkad i ansiktet och på halsen av honom :P

Daniel satte på sig sina träningskläder och stack iväg ut för att springa medans jag tog mig lite frukost innan Dexter, Melker och jag tog oss en promenad i ett betydligt kortare tempo :P


Nu ska vi snart ta på oss igen och gå en promenad till affären och handla lite saker till cupcakesen som jag ska försöka mig på att baka till mamma. Dom jag gjorde igår blev totalt misslyckade så vi får se hur det blir den här gången :)

Av Lisa - 6 maj 2011 14:14

Skönt att gårdagen är över och att allting känns bättre :) Idag är en bra dag och livet känns mycket bättre igen än vad det gjorde igår.

Igår kom mamma förbi på kvällen och sällskapade lite med mig och Dexter och sen hade hon med en väldigt trevlig tidning som hon sen glömde här.


Idag var Daniel ute med Melker på morgonen innan han gick till praktiken så Dexter och jag passade på att ta lååång sovmorgon, enda till 11:30 tror jag vi låg och myste ^^

Sen gick vi upp åt frukost och tog en promenad till Daniel och hämtade lite tvättservetter till Dexter eftersom att dom höll på att ta slut.

Nu ska jag snart baka lite cupcakes till mamma som hon ska ta med sig till hennse klassträff och bjuda på så vi får väl hoppas att dom blir goda :)

Jag tänkte göra chokladcupcakes med after egiht fluff ovan på. Mamma är ju galen i mint och choklad :P


Jahapp nu kände jag hur det sprakade på min mage (Dexter sitter i bärsjalen) så det är väl dax att gå och byta på honom nu :)

Han har börjat att sträcka sig efter saker och ta tag i dom nu idag <3

Av Lisa - 4 maj 2011 13:49

Jag tyckte att det blev lite för tyst när jag satt här vid datorn så jag gick upp för att titta till vad Melker höll på med. Jag hittar honom i vagnen! :O Han har alltså hoppat upp i fotöljen klättrat upp på ryggstödet och sen hoppat ner i vagnen! Suck säger jag bara det är så typiskt Melker :P Han är uppfinningsrik den lilla herren ^^

Skapa flashcards