Alla inlägg under juni 2011

Av Lisa - 9 juni 2011 14:48

Inatt var ingen rolig natt :( Dexter vaknade klockan 3 inatt och gallskrek :( Det gick inte att trösta honom men till slut så somnade han i alla fall om igen, när klockan var halv 5 ungefär så vaknade han igen och gallskrek i ungefär en 30-40 minuter innan han tillslut somnade igen av utmattning skulle jag gissa. Sen vaknade han till med en timmes mellanrum ungefär och bara skrek och skrek. Jag testaed att amma honom men det ville han inte ha och vi testade med velling och det tog han lite grann av.

När klocka var runt 9 så ringde jag till mamma och pratade och frågade om hon hade någon aning om vad det kunde vara med honom men hon visste inte heller.

Mamma kom i alla fall hit och ja ringde till sjukrådgivningen som inte heller visste vad det kunde bero på så hon tyckte att jag skulle åka upp till barnavdelningen med honom så det gjorde vi.


Väl där får vi vänta en stund och sen får vi träffa en sjuksköterska tror jag. Hon tog tempen på honom (38 grader, han hade 37,6 hemma) och mätte och vägde honom (6505g och 63 cm) och efter det fick vi sitta och vänta på att doktorn skulle komma.


Ytterligare en stund senare så kommer äntligen doktorn och han var verkligen jättebra! Han klämde och kände överallt på Dexter, lyssnade på hjärtat och lugnorna och tittade i svalget och öronen men han hittade inget fel.

Han frågade en massa frågor och man märkte att han verkligen ville hitta det som var fel. Dexter hade slutat skrika precis innan vi åkte upp och var nu på ganska bra humör och charmade in sig ordentligt hos doktorn :P

Han gick och pratade med en äldre kolega och sen så berättade han för mamma och mig att dom trodde att edt eventuellt kunde vara någonting som hette... äh ja kommer inte ihåg vad det hette men det innebar i alla fall att en del av tarmen hade åkt in i en annan tarm och det var tydligt väldigt smärtsamt och inte helt ovanligt bland barn i Dexters ålder. Skulle han börja skrika så där igen så ska vi avvakta och se om det går över av sig själv som det verkade ha gjort den här gången och annars ska vi åka in med honom igen. Om han skulle kräkas hur mycket som helst eller om han hade blod i avföringen så skulle vi åka upp direkt.

Så nu håller jag tummarna för att det inte blir något mer!


Efter sjukhusbesöket bjöd mamma mig på chop chop och sen släppte hon av mig hos Daniels föräldrar som hade Melker. Dexter ville stanna en stund hos sin farmor och farfar så det gjorde vi men efter ett tag så började han gnälla igen och såg väldigt febrig ut på ögonen och varm var han också. Sen började han gråta med stora tårar så då bestämde vi oss för att gå hem.

Han somnade på vägen hem men jag bestämde mig för att väcka honom lite och ta tempen på honom och nu hade han 38,8 grader så jag gav honom lite panodil och nu ligger han och sover igen.

Stackars min lilla älskling :(  

Av Lisa - 7 juni 2011 21:14

Fy sjutton vad man kan bli rörd för små saker nu för tiden och speciellt när det gäller Dexter. Vi låg i sängen och jag höll på att natta honom när han helt plöttsligt spottar ur nappen och börjar "prutta" med munnen, det var hur gulligt som helst! Men sen märkte jag att han inte bara "pruttade" utan att han faktiskt försökte härma mig.

Jag brukar knipa ihop läpparna och pressa ut ljud så att det låter ungefär som när man drar i ballongöppningen så att det blir ett sånt där tjutande ljud, det var så han låg och försökte göra helt appropå ingenting.

Det är så häftigt när man verkligen ser att han kommer ihåg saker och dessutom försöker att härma dom flera timmar senar ^^
Jag ska försöka filma honom imorgon när han gör så för det var så himla gulligt <3

Av Lisa - 7 juni 2011 10:44

I lördags den 4:e juni så var det tjejkväll igen :)
Hemma hos Nina blev det den här gången igen och hon bjöd på god kycklingsallad med halloumi, Sen spelade vi lite wii innan Daniel kom och lämnade Dexter.

Tanken var att Daniel skulle få ha Dexter själv och att jag inte skulle ha med honom men Jag hade ont i magen för att han inte var med mig och Sara och Nina frågade efter honom så då kunde ju han lika gärna få vara med^^

 Efter det blev det inte så mycket spelande utan mest prat. Prat, prat och åter prat men då ä det precis som det ska vara :) Dom sista timmarna spenderade vi ute på Deras balkong med tända ljus och lite popcorn. Det var en supertrevlig kväll som vanligt och vi får hoppas att det kommer många fler! :D



Föresten så här ser den mjölkfria leverpastejen ut Linda :)

 


Av Lisa - 7 juni 2011 10:24

  Så här glad var Dexter när han skulle få åka till Parken zoo för första gången :) 

Först tittade vi på Gibbonaporna, binturongen och komodovaranen,  


Sen tittade vi på någon liten söt sak somjag inte kommer ihåg vad den hette, en noshornsleguan som verkligen gillade Dexter och sen lite sköldpaddor och kajmaner :)

     

Sen kom vi fram till några små sötnosar som jag verkligen fastnade för och speciellt en där som jag döpte till Hugo ^^

       

Sista bilden visar ju klart och tydligt att han vill följa med mig hem?! :P
Sen tittade vi lite på Surikaterna som hade fått en massa ungar innan vi gick till barnens hörna, där var det en liten get som blev förälskad i daniel och stod och slickade på honom jättelänge :P Sen följde han med oss en bit innan han bestämde sig för att gå och hälsa på sina vänner marsvinen på lite fika ;P 


     <-- Bill och Bull hette dom två sötnosarna :)


     

Sen tittade vi på tigrarna innan vi gick hem :)

Av Lisa - 7 juni 2011 09:46

Så nu har folk påpekat lite fint att jag inte alls bättrat mig med bloggen så det är väl bara och sätta sig och skriva det jag hade tänkt från början innan lusten försvann :P


Vi får backa bakåt lite i tiden och börja på lördagen den 28:e maj. min födelsedag.

Jag sov hemma hos mamma och Petter eftersom att Daniel hade åkt iväg till Trelleborg för at spela Rugby och jag är lite barnslig och gillar att bli uppvaktad på morgonen på min födelsedag ^^ Alltså så sov jag alltså hos mamma och fick frukost på sängen som jag har fått så länge jag kan minnas på min födelsedag, en fin bricka med två smörgåsar, en bulle, varm oboy, ett ljus och en liten bukett blommor som mamma plockat på morgonen :) Och sen fick jag ett litet paket också som jag brukar, i år fick jag en trisslott (som jag förövrigt vann 25 kr på :P) och sen parken zoo kort till Daniel och mig :D Så om det är någon som är sugen på att gå till parken zoo någon dag så är det bara att hojta till!


På eftermiddagen kom farmor förbi och åt lite tårta och firade både mig och Simon ( Som fyllde tre dagar efter mig) det var ganska trevligt även om jag tycker att tårtan blev ganska misslyckad.



På söndagen den 27:e Så var Daniel hemma igen och hade lite dåligt samvete för att han inte var hemma när jag fyllde år så medans jag och dexter låg och sov cyklade han till affären och köpte lite god frukost till oss. Tyvärr så regnade det på morgonen så vi kunde inte åka ut till Sundbyholm som han hade tänkt men det var mysigt iaf :) På kvällen så placerade han mig i vardagsrummet och sa att jag inte fick röra mig och sen åkte han iväg. Tur att vi har tv i vardagsrummet kan jag säga för annars hade det blivit ganska tråkigt :P Men det var värt att vänta där för när han kom hem så hade han fixat så mysigt. Han kom ut och serverade mig små aptit retare och sen fick jag gå in i köket där han bjöd mig på biff med champinjoner och bambuskott och kycklig med blandade grönsaker <3

till efterrätt hade han gjort banan och jordgubbsmilkshakes som han hade gjort som en chokladvulkan i botten på, det var super gott^^ Sen tittade vi the last airbender.

   

Skapa flashcards