Alla inlägg under december 2011

Av Lisa - 10 december 2011 00:18

Idag har vi inte gjort så mycket under dagen. Dexter och Melker har lekt och haft sig och jag har tittat på.

Inte har han velat sova någon middag heller, det gör han numera bara några gånger i veckan.

På kvällen satte jag igång och dammsuga. Dexter hjälpte så klart till genom att vara ivägen, klättra på fågelburen,hänga på dammsugaren, ändra sugkraften osv osv :P Men det blev skapligt rent iaf :)

Sen har jag diskat undan en massa så vi ska slippa göra det de första vi gör imorgon.


När klockan var 21 kom Simon över en stund så då åt vi lite mat tillsammans :)

Sen pratade vi en stund innan han gick hem igen. Två timmar senare kom Daniel hem från julbordet som han var på med jobbet. Han ville dekorera pepparkakorna som vi gjorde förut så det gjorde vi :) Dom blev så fina så ^^

Jag gjorde en chihuahua och så skrev jag "Dex" för dexter funkade inte. Daniel gjorde en rugbyboll, en hund/demon, ett "D" och min hand :)


Just ja, jag packade upp en kartong också så nu finns det en mindre kartong som står i vägen i vardagsrummet :D

Av Lisa - 8 december 2011 23:07

Nu har det varit uppehåll här ett par dagar men den här gången har jag iaf en giltig anledning, jag han nämligen varit sjuk =/

Men nog om det, efter att ha pratat om att att baka pepparkakor tillsammans i flera dagar så gjorde vi det äntligen idag :) Så nu har vi några jättefina som vi sta dekorera imorgon och så ska Daniel ha med sig några små till jobbet :)


Nu ska jag ta ut Melker på sista nattkissningen och sen ska vi krypa ner i sängen :)

Av Lisa - 2 december 2011 21:13

Usch idag har det inte varit roligt att vara Dexter. Han har varit jätte trött, gnällig och snorig idag men han har inte kunnat sova något alls =/ När klockan var 11 så gjorde jag iordning en flaska välling och lade ner honom i sängen som jag brukar göra och så men han kunde helt enkelt inte somna så han fick vara vaken ist och springa runt i köket och leka lite :)

När klockan närmade sig 14 så tänkte jag försöka få honom att somna igen så jag stoppade ner honom i vagnen och så gick vi en lång promenad :) En ganska obehaglig sak som vi stötte på var en bil som stod parkerad i väggrenen och när vi gick förbi så såg jag i ögonvrån en man som satt och drack öl i bilen :S När vi hade kommit kanske 100meter längre fram så hör jag hur han startar bilen. Det kändes inte så jättekul att gå där på vägen och inte ha någonstans att komma undan honom om han nu hade fått för sig att köra på oss. Som tur var så körde han inte iväg förräns vi hade hunnit svänga av vägen!


Vi fortsatte iaf våran promenad längs den grusiga, guppiga vägen men vad gjorde det? Dexter vägrade att somna även nu. Vi gick vidare förbi ärnaberget och sen genom området där jag bodde förut med mamma och slutligen gick vi hem igen efter som att han ändå inte somnade :P


Så det blev ingen sömn för dexter på hela dagen . Ist han vi med att gegga ner oss helt och hållet i snor/gröt och päronpuré vilket tydligen var jätte mysigt! Men bäst av allt var när han fick duscha :D Det finns nog ingen unge som är så tokig i vatten som Dexter är! Han är duktig nu och har lärt sig att han ska sitta på huk eller krypa när man är i duschen och absolut inte stå :) Han fick två av mina bakbunkar att leka med och vi fyllde den stora med vatten. Tror ni inte han doppar ner hela huvudet i vattnet?! Flera gånger dessutom och tycktet det var jättekul! :P en annan rolig sak att leka med är duschmunstycket, den ska det bitas i och så dricker han vatten från den :P Han är ganska söt vårat lilla blötdjur ^^


Nu ligger han och sover i våran säng för han vägrade nämligen att sova i sin säng. han bara skrek och skrek så till slut lade jag mig bredvid honom i våran säng och då somnade han på en gång. Men han vaknar med typ 30-60 minuters mellanrum så då får man gå in och bädda ner honom igen <3

Av Lisa - 2 december 2011 09:27

Inatt har Dexter inte sovit några långa stunder i sträck. Jag tror jag var upp iaf en gång i timmen ungefär =/

Ett par gånger vaknade han av att han drömt mardrömmar så jag fick ta upp honom i famnen och sjunga för honom så han lugnade ner sig, men dom flesta gångerna så vaknade han till för att han inte kunde andas ordentligt kan jag tänka mig. Han har nämligen blivit förkyld under natten :( Så nu har jag en snuvig liten kille här hemma som just nu sitter och leker med hamstermats påsen :P Den prasslar mysigt tycker han ^^


Nu har vi precis ätit frukost och ska bara klä på oss och sen ska vi ta våran första promenad för dagen :)

jag tänkte gå förbi Simon och se om jag kan få med honom nu men det tror jag han tycker är alldeles för tidigt ;)

:)

Av Lisa - 1 december 2011 22:05

Jag var faktiskt riktigt duktig på eftermiddagen om jag får säga det själv^^

Tvätten blev misslyckad tyvärr för jag glömde att man var tvungen att ha flytande tvättmedel så den ska tvättas om imorgon ist. Men jag tog tag i disken och när jag ändå var i farten så gick jag ut med soporna också och toog en promenad med Dexter och Melker :)


På kvällen kom Simon över och hade med sig skinkschnitsel och potatiskroketter som jag gjorde iordning.

Det är inte helt fel att ha lillebror boendes så nära ibland ^^


Dexter har sovit sen klockan 19 ungefär men han har vaknat 3 gånger med mardrömmar :(

Av Lisa - 1 december 2011 13:54

Idag vaknade Dexter och jag 7:50 så då gick vi upp och åt frukost.

Melker låg kvar i sängen tills klockan var närmare 9 :P

Efter frukosten stoppade jag i en massa kläder i tvättmaskinen och så fick jag leta runt som en idiot efter tvättmedlet innan jag till slut hittade det :)

När klockan började närma sig halv 10 så satte vi på oss kläder och gick ut för att ta oss en liten promenad.

Vi gick först till djurmagazinet och tittade lite där och så köpte jag hamstermat och lite godis till Melker. Men dom hade inte den maten jag ville ha till fågeln så då gick jag till Arken zoo. Där köpte jag mat till Melker och tittade på fågelmaten men den verkade väldigt "B" så den ville jag inte heller ha.


Efter lite smsande  och ett snabbt samtal så gick vi över till Cia och Ciara så Dexter och Ciara fick leka lite :)

Ciara hade en xylofon och en tamburin som Dexter verkligen gillade för dom gick han runt med nästan hela tiden ^^

Dom är så söta ihop dom där två :)

Cia och Mange skulle åka iväg och handla så vi var inte där så länge, ist gick vi till djurmagazinet igen och så köpte jag fågelmaten där iaf för den var mycket bättre än den på Arken och fågeln behöver ju mat :)


Nu är vi äntligen hemma igen efter ca 3 timmars promenad :) Jag lyckades få med mig Dexter,Melker, hundmat, fågelmat, hamstermat, godis och lite till på bara en vända :)

Nu har jag tagit mig en cupcake och Dexter fick äta lite mellis som bestod av lite yoghurt, äppelmos och puffat ris.

Nu hoppas jag att han inte får ont i magen bara för det verkar som att han kanske är mjölkallergiker men det kan ju också vara något annat han får i sig så nu ska jag försöka vara duktig och hålla koll ordentligt :)

Skapa flashcards