Alla inlägg under april 2012

Av Lisa - 18 april 2012 12:50

Det gick super bra att lämna Dexter idag också :) Det känns så skönt att han verkligen tycker om att vara på dagis så man slipper ha dåligt samvete när man lämnar honom. Han har så brottom så man knappt hinner säga hej då till honom :P Men nu har jag kommit på att jag får gå fram till honom och krama om honom och säga hej då så kanske han märker det :P


Nu efter lunchen var Melker och jag ute och gick i skogen igen. Det är så härligt att vara ute i det fina vädret och höra alla fåglarna sjunga. Man blir helt varm innombords och jag njuter av vaje sekund under våra myspromenader nu <3

Det finns en fågel som her ett väldigt speciellt läte som jag hör varje gång jag är ute men än har jag inte fått en skymt av den! Jag är så nyfiken på att se vad det är för någon sort. Jag får nog köpa mig en kikare för det är helt omöjligt att kika upp mot trädtopparna där den befinner sig :P


Sedan stötte vi på ett djur som lät som en hes liten kattunge. Men säker är jag inte, vi tog oss iaf en sväng upp och kikade efter den men hittade den naturligtvis inte. Fast det kanske var lika bra :)


Det vi däremot hittade var en hel hög med sönderskalade kottar under en tall. Här borde det finnas en ekorre i närheten tänkte jag och tittad upp. Mycket riktigt, i tallen bredvid satt den och var märkbart irriterad av att jag stod där jag stod. Den hoppade och knyckte på svansen och gav ifrån sig små söta men ack så arga läten och hoppade till nästa träd för att liksom locka bort mig och Melker från "sitt" träd. jag misstänker att den kanske har små små ungar där någonstans :) Åter igen skulle det ha varit bra med en kikare :P

Av Lisa - 17 april 2012 22:47

Melker och jag tog oss en promenad i blå spåret tidigare idag när Dexter ändå var på dagis. 2,5 km gick vi och jag passade även på att testa Melkers nya koppel. Tro det eller ej men det är ett flexikoppel! :O
Men jag har kommit fram till att jag har så pass bra koll på Melker så jag kan ha det och lite "lös" tycker jag att han ska få vara när man är ute i skogen och går fast det är den tiden på året när hundarna måste vara kopplade i skog och mark :)
Jag var ganska nöjd med kopplet men Melker behövde lite mer tid på sig för att komma underfund med att han kunde gå längre ifrån mig än vanligt men sen travade han på så fint :) Men han tycker inte om det, han bara tolerera det. Stackarn blev livrädd när jag råkade tappa kopplet och då "jagade" honom :( Usch dåligt samvete hade jag efter det.


När klockan var 13:30 så stoppade jag in Melker i buren och satte på musik på hög volym och så gick jag så fort jag bara kunde till dagis för att hämta Dexter.

Han låg fortfarande och sov middag när jag kom men dom väckte honom snabbt och berättade att han hade haft det jätte bra där, precis som jag trodde :)
Och inte ville han gå hem heller :P

På dagis var också en annan mamma för att hämta sin dotter och vi pratade lite medans vi tog på barnen kläderna.

Det här är utan att överdriva den absolut trevligaste mamma som jag har träffat där så just därför var det ju extra roligt när hon frågade om vi inte kunde träffas någon dag efter dagis och låta barnen leka ihop :)

Av Lisa - 17 april 2012 09:25

Idag var jag nervös kan jag tala om! Det är Dexters första dag utan mig på dagis och det kändes lite jobbigt att lämna honom... för mig alltså. Dexter var hel nöjd med att vara på dagis och jag var tvungen att hålla fast honom så jag kunde klä av honom ytterkläderna :P Sedan kom en liten flicka fram och kramade honom <3 Gud så sött det var!

När han hade fått av sig kläderna så rusade han in i lekrummet där alla barnen var så jag var tvungen att gå efter för att försöka tala om att jag skulle gå men han hade inte alls tid för sin lilla mamma :P Tjejerna på hans avdelning blev jätte glada när han kom och tog hand om honom, gav honom leksaker och tyckte det var jätte kul med en kille som är så liten :P Fast dom är inte mer än 1-2 år äldre själva :)


Efter typ 14 misslyckade hej då så gick jag fram och tog tag i honom, kramade honom och sa att mamma går nu.

Ja sa han med världens leende och gick iväg och lekte mer :P
Jag fick iaf beröm från personalen att jag sa hej då ordentligt och inte bara smet ut ^^

Av Lisa - 12 april 2012 22:20

Idag var det spår som stod på schemat med ungdomsgruppen. Jag packade ner lina, sele, leksak och sittunderlag till mig men det var bara leksaken vi fick användning för.

Vi hade en instruktör med oss som visade hur han lärde in spårningen och det var helt annorlunda mot hur vi har fått lärt oss tidigare.

Först stod han och berättade hur det hela gick till och vad det gick ut på sedan traskade vi ut i skogen för att börja :)

Jag är riktigt nöjd över Melkers insatts!

Till en början så fick han leka med sin leksak tillsammans med instruktören, sedan kastade han den på marken och melker tog den på en gång var på jag backade lite för att locka honom till att komma till mig och så lekte vi lite till.

Efter det fick insturktören leksaken igen och Melker och jag gick och gömde oss bakom en sten så han inte skulle kunna tjuvkika medans instruktören lade spåret åt oss.

 När det var gjort återförenades vi med gruppen igen och vi stod och pratade en stund så att spåret fick sjunka ned lite innan  det var dags att köra.

Tidigare har vi gått fram till början av spåret, visat med hela handen vilken rikting och sedan sagt kommandot för att skicka iväg hunden men med det här sättet så skulle jag bara gå efter Melker i kopplet som vanligt och sedan korsa spåret och låta honom ta upp det själv utan att störa honom.

Melker hittade spåret klockrent och det var så häftigt att se honom göra en 90graders sväng och följa spåret näst intill felfritt hela vägen! När han var en meter ifrån leksaken i slutet fick han syn på den och tog ett sätte skutt rakt på leksaken :D Andra spåret gick lika bra men man märkte att han var mer taggad den här gången för han gick mycket snabbare :P


Jag har alltid tyckt att det här har varit kul men nu tycker jag att det är ännu roligare efter som att jag ser att Melker tycker att det är så kul :D :D

Av Lisa - 6 april 2012 12:28

Vi är fortfarden hostiga och sjuka här hemma. Dexter somnade nyss i sin stol framför en film <3
Jag lyckades iaf lirka ur honom och lägga honom  i sängen så nu ligger han och sover där :)

Själv håller jag på med en väldigt jobbig men rolig uppgift. Jag håller nämligen på att välja ut vilka bilder som vi ska skriva ut och sätta in i hans fotoalbum och det är verkligen en evighets göra kan jag lova :P Jag tyckte inte att jag fotade så mycket när han var liten men det har jag ändrat uppfattning om nu!


Igår när vi ändå var nere på stan i andra ärenden så passade jag på att köpa ett album och lite söta ugglor som jag skulle sätta på albumet. Det blev faktiskt riktigt bra måste jag säga även om jag kom på att jag ville göra på ett annat sätt halvägs in i projektet men då var det för sent :P

 Så nu håller jag som sagt på att leta runt bland alla tusen och åter tusen foton vi har på Dexter <3   

   

Av Lisa - 1 april 2012 21:59

Jag skrev ju tidigare om att jag köpte mig en spegel till Bob så jag kunde träna honom.
Så här ser det ut när man spegeltränar en kampfisk :)
Jag har alltid tyckt att han är riktigt fin men nu när han spände upp sig så där så blev jag riktigt överaskad hur fin han verkligen är!


 

Av Lisa - 1 april 2012 17:28

Det var riktigt häftigt att titta på valpningen igår natt. Klockan 3 var alla valpar födda så jag gick och lade mig för lite välförtjänt sömn.... trodde jag. Imorse så visade det sig att hon fick en sjunde valp efter ett par minuter så det var lite surt att missa det =/ Men det ska iaf bli kul att få följa valparnas utveckling live :) Det kändes nästan som att man satt bredvid tiken^^


Klockan två idag hade vi tid hos vårdcentralen och docktorn konstaterade precis som vi trodde. Ingen astma men ögoninflamation och feber. Så det är var bara att fortsätta som vi har gjort :)

Sen har vi varit på tuna park och då köpte jag en liten fickspegel som jag ska träna fisken Bob :)

Skapa flashcards