Alla inlägg under oktober 2012

Av Lisa - 25 oktober 2012 12:56

Precis kommit hem från promenaden med Spike, lagom små trött och med skavsår på ena hälen =/

Idag när jag kom blev Spike överlycklig, vågar nästan säga att han aldrig varit så glad när jag har kommit förut men han förstod nog att det vankades en långis i skogen :)

Det var ännu roligare att vara ute med honom idag för vi var väldigt mycket mer samspelta den här gången :)
Han lyssnade bättre på mig och tvärvände så fort jag sa ett pip ^^

Vi roade oss med godis sök i träd, mossa och i högt gräs, sitta ned och vänta tills jag sa att han fick ta pinnen och en massa andra saker :) Fast än vi var ute 1 timme och 45 minuter så gick vi bara hälften så långt :P Dels så gick ju tiden när Spike fick leta godis lite då och då och sen så kunde jag inte gå så fort som vi gick förra gången för jag tog på mig mina hundkängor eftersom att det fortfarande är väldigt lerigt på vissa ställen men dom har jag inte använt på länge så jag fick skoskav :P

Av Lisa - 25 oktober 2012 11:02

Min mobil är fortfarande helt urladdad och jag glömmer hela tiden bort att jag ska åka iväg och köpa en ny laddare. Fast om jag ska vara ärlig är det faktiskt ganska skönt att telefonen är död :)

Men en sak jag saknar med den är att kunna fota och filma när helst jag vill. Som tillexempelt nu i flera dagar har jag velat filma Dexter när vi kommer hem och ska klä av oss ytterkläderna för han är så himla duktig så jag tror att jag spricker <3

Han sätter sig nästan alltid på sin pall innanför dörren direkt när vi kommer in och väntar på att vi ska klä av honom. Är vi för långsamma börjar han ta av sig vantar och mössa själv.
När overallen är av så springer han direkt till sin låda i hallen och slänger ner fleecejackan, mössa, vantar och fuskollen. Om det ligger någonting mer under som hör till lådan så stoppar han in det också så himla duktig är han och stolt så man spricker är mamma och pappa! <3 Men som sagt så ska jag försöka filma det när mobilen är fungerande igen :)


Igår när jag hämtade Dexter så gick vi och kikade lite inne på Öb och Dexter gnäggade som en liten häst mest hela tiden för han fick syn på en bild av en :P
Sedan gick vi in på Djurmagazinet och hälsade på Fia och köpte lite saker till Vidar :)
Jag hittade en massa fina saker inne på underbara hem som jag vill ha till köket men det får vänta till senare när köksbordet och stolarna är klara :)

Daniel kom och hämtade oss utanför Underbara hem, eller ja det var tanken för både han och jag glömde att vi hade köksbordet liggandes där bak :P Så Daniel och Dexter åkte hem till morfar och lämnade bordet och jag gick dit med vagnen och mötte dom där. När vi flyttat ut bordet till garaget så slängde vi in oss i bilen hämtade Dexters ena farbor och så åkte vi till Torshälla och fiskade med två spön på 3 personer :P
Vi turades om att roa Dexter och fiska. Som tur var så fick vi hjälp av 3 par änder som kom och ville ha lite bröd :)


Idag vaknade vi kl 8:05 och fick skynda oss att byta blöja, äta frukost och klä på oss. Borsta tänderna glömde vi i all hast kom jag på nu så det får vi ta igen i kväll.
När jag kom hem igen så satte jag mig framför datorn och läste en golden retriever uppfödares blogg med en chokladkaka till frukost. Måste nog vara världens sämsta frukost som jag har fått i mig!

Sen har jag varit lite duktigare och torkat av vardagsrumsbordet, vikt Dexters kläder och stoppat in dom i hans garderob.
Nu slänger jag i mig en banan och resten av chokladen och så ska jag snart bege mig till Nina, Marcus och Dante och låna med mig Spike på en långpromenad i skogen, det behöver jag :)

Av Lisa - 24 oktober 2012 09:27

Igår kväll när Daniel var och fiskade så hjälpte Dexter mig att plocka ur diskmaskinen. Han fick stå på en stol och lägga i besticken i besticklådan och det var han jätte duktig på... i början. Sen upptäckte han att det var mycket roligare att fylla bestick"korgen" med alla hans skedar som redan låg i lådan :P

Men det var bara bra att han "hjälpte" till för då kunde jag tömma och fylla maskinen på nytt utan att ha ett par nyfikna små fingrar ivägen :)

Sedan tänkte jag laga lite mat och då skulle han minsan också vara med. Först fick han stå på stolen men han var lite för kort i rocken så då hämtade vi hans egen stol ooch så fick han sitta i den, äta en gul paprika och leka med grytunderläggen medan jag gjorde i ordning soppan.


Dexter var lite skeptisk till att äta soppa kan man minst sagt säga men när jag visade att man kunde doppa den goda brödbiten i soppan och sedan ta en tugga av den så slank den ned utan några som helst problem ^^


När Daniel kom hem sedan och Dexter låg och sov så tittade vi på en dokumentär som  hette Expediton den Gamle och havet eller något sådant. Den var iaf ganska bra och handlar om en av sveriges kändaste sportfiskare som fick för sig att han skulle fånga en fisk som var så stor så den kunde dra iväg med båten. Så han och hans kompisar åkte till Mexico och fiskade Black Marlin i en liten kajak. Dom där fickarna väger 70-100kg!



Av Lisa - 23 oktober 2012 15:05

Nu kommer en enda jätte bomb med bilder från när Dexter kom hem efter dagis :)

                                             

Av Lisa - 23 oktober 2012 12:08

Ja nu har jag faktiskt varit ganska duktig känner jag ^^ Efter att jag lämnade tröjan och mössan på dagis så gick jag hem och bytte vatten i Bobs akvarium och putsade rutorna lite. Sedan gick jag in i Dexters rum och skulle lämna en sak. Alla hans leksaker låg utspridda på golvet tillsammans med kläderna som tidigare låg vikta på hans bänk och jag kände bara att nej så här kan det inte se ut. Så jag började plocka ihop hans saker och sortera dom, allting på sin plats och rätt som det var så såg det genast mycket bättre. Jag hämtade två blommor från köket och ställde den ena på garderoben och den andra i fönstret, ställde upp lite bilar och sedan dammsög jag, torkade alla lister, dammade av alla möbler och prylar och nu väntar jag på att golvet ska torka så jag kan lägga på hans matta och fota lite när det ändå ser så snyggt ut det kan för det kommer inte att vara sig likt sen när Dexter kommer hem från dagis :P

Av Lisa - 23 oktober 2012 09:07

Igår blev Dexter skrubbad ordentligt i badet för idag står nämligen hans första dagisfotografering på schemat!

Dexter åt sin frukost extra fint, kanske kände han på sig? Och jag letade fram något fint att ha på sig.

Strykhjärnet som jag har haft i snart 2 år åkte fram på sin jungfrufärd för man kan ju inte ha en skrynklig skjorta på sig när man ska fotograferas!

Han fick på sig ett par snygga mörka jeans, en ljusblå skjorta och en grå väst över den, så himla stilig blev han.

Sedan på med fuskpolon, fleecejackan, overallen, mössa, vantar och stövlarna och sedan gick vi mot dagis.


Väl där får jag veta att själva fotograferingen kommer äga rum utomhus (det är enbart jag som har missat det...)
Så nu kommer han ha en smutsig overall på sig =/ Men då sa hans ena dagisfröken att dom kunde dra ned hans overall under fotograferingen. Så nu är jag hemma och letar efter hans stickade tröja och mössa med söta små lamm på som han kommer ha på sig ist :)


Sen kom jag att tänka på att min lillebror Melvin hade en stickad tröja och mössa med lamm på, som dessutom var grå precis som Dexters är, på sitt första dagisfotto ^^

Av Lisa - 22 oktober 2012 21:32

Dexter och jag har bara varit hemma idag och slöat men dammsugit har vi i alla fall hunnit med. Och jag började slipa en stol när han låg och sov.
När Daniel kom hem packade vi in vårat nya bord i bilen och åkte hem till pappa med det men dom var inte hemma, bara Pelle som blev glad över att få bli lite kramad :)

Vi åkte vidare till en fiskeaffär som har gått i konkurs så det var 50% rabatt där inne. Jag blev med ett spö och så tittade vi lite på alla söta jiggar.

Efter det åkte vi till plantagen och tittade lite, till coop och handlade lite och sen hem för att göra i ordning maten. Regnbåge med rotfrukter :)

Av Lisa - 22 oktober 2012 12:22

Igår var Tobbe och Irene här, Melkers nya ägare och skrev på hans papper och fikade.

Det kändes så klart väldigt tugnt men det var kul att höra att dom hade att berätta om honom och dom verkar tycka om honom lika mycket som jag gör så det känns under omständigheterna väldigt bra.
Jag hade nog inte kunnat hitta några bättre människor till honom. Tobbe är hemma hela dagarna med honom, han sover i sängen och på soffan tillsammans med Tobbe efter frukosten och vilar upp sig tills deras tjejer kommer hem från skolan. Då är det bus som gäller. Hoppa över kaninhinder och lära sig en massa trix och busa med sina nya hundkompisar! Han försöker också valla deras får och kaniner men hönsen bryr han sig inte om <3
Det bästa av allt är att vi får komma och hälsa på när vi vill! Så till våren när dom har en massa lammungar lär vi åka dit och titta hur han har det <3



Över till annat, Dexter var på riktigt bushumör i går kväll och ville inte alls lägga sig. I lite över 3 timmar så sprang han upp så fort mannattade honom och skulle busa med mig och sin pappa. Han petade Daniel på munnen och skrattade som att Daniel försökte bita honom fast det var han själv som petade honom på tänderna :P

Han fick vara öppe en stunde med oss och sedan försökte vi lägga honom igen. Han fick välling, vi läste böcker, vi sjöng för honom och testade typ allting annat vi kunde komma på en ingenting fungerade. Han var på sånt himla bushumör och sprang omkring och skrattade hysteriskt för sig själv :P

Till slut så skulle också Daniel och jag gå och lägga oss så han fick ligga i mellan oss. Det funkade inte heller. Han skallade Daniel och petade mig i ögat, borrade in tårna mellan revbenen och körde runt som en riktig hellikopter så efter en timme tröttnade jag och bestämde mig för att nu ska han för sjutton somna!
Jag gick in och nattade honom och stängde sedan dörren. 3 sekunder senade öppnade Dexter dörren och tänkte springa ut men då fångade jag upp honom, stoppade honom i säng och sade god natt igen. Den här proceduren fick vi göra säkert en 10-15 minuter innan han gav upp och somnade ^^
Då öppnade jag upp dörren på glänt och gick och lade mig... äntligen.

Ovido - Quiz & Flashcards